18
Srp

První Czech Masters na Oaks vyhrál Ravetto. Češi se loučili ve stylu

Jubilejní 10. ročník D+D REAL Czech Masters, který se hrál poprvé na hřišti PGA National OAKS Prague, ovládl David Ravetto. 27letý Francouz si tak připsal své první vítězství v kariéře na DP World Tour, když o 4 rány porazil druhého Jespera Svenssona ze Švédska. Nejlepší z Čechů byl Filip Mrůzek na děleném 62. místě. Šimon Zach dohrál na děleném 72. místě. Oba se loučili výbornými koly za -3.

Ravetto je v historii šestým hráčem, který na Czech Masters vyhrál svůj první turnaj na DP World Tour. Získal za to šek na téměř 400 000 eur (necelých 10 milionů korun) a 500 bodů do sezónního žebříčku, které ho vynesou k 30. místu Race to Dubai.

Je to zároveň i jeho nejlepší výsledek v sezóně po 3. místě na jihoafrickém SDC Championship a druhé vítězství, když v únoru ovládl rovněž v JAR turnaj nižší Challenge Tour Dimension Data Pro-Am.

Ravetto šel v neděli na Oaks do finálového kola se ztrátou jedné rány na Svenssona, ale po první devítce už vedl o tři. Zahrál na ní totiž parádních šest birdie, zatímco Svensson jen dvě. Ještě ale nemělo být rozhodnuto.

Švéd totiž zahrál na prvních šesti jamkách druhé devítky tři birdie. Francouz sice dvě, ale také dvě bogey. Po patnáctce tedy Ravetto vedl už jen o ránu.

Rozhodnutí padlo na pětiparové šestnáctce, kde si Ravetto připsal už deváté birdie dne, zatímco Svensson zahrál double bogey, když na jamce trefil dvakrát přírodní oblast a ještě spáchal trojputt.

Tím se definitivně připravil o možnost vyhrát po březnovém Porsche Singapore Classic svůj druhý turnaj na DP World Tour v sezóně. I tak se ale posunul na 3. místo v Race to Dubai za Roryho McIlroye a Adama Scotta.

Na děleném 3. místě dohráli Skot Richie Ramsay a další dva Francouzi Frederic Lacroux a Adrien Saddier, kteří skončili ránu za Svenssonem a pět ran za vítězným Ravettem.

Velmi solidní finálové kolo odehráli i oba čeští profesionálové, kteří na Oaks prošli cutem. Jak Mrůzek, tak i Zach končili rundou za 69 ran (-3). Mrůzek tak dohrál s konečným skóre -7 v sedmé desítce, Zach se skóre -5 v osmé.

„69 ran vždycky potěší. Zahrál jsem eagle na třináctce, pětipary za minus čtyři. I putty byly dobré, ale zdaleka mi tam nepadaly všechny. Většinou končily krátké. Možná jsem hrál na rychlejší greeny, ale tak rychlé nebyly. Ale závěr byl boží. Málem jsem ještě dal na poslední jamce eagle, bylo to jen o pár centimetrů. Ale birdie je skvělé, tři pod taky. Je to pecka,“ radoval se Mrůzek z úspěšně odehraného domácího turnaje elitní DP World Tour.

„Dneska jsem super trefoval rány a hrál jsme moc hezky. Udělal jsem i pár chyb, ale to se prostě stane. Dobrá zpráva pro mě je, že jsem se tím nenechal vykolejit. Potěšilo mě to, jak jsem pak zvládl zbytek druhé devítky a končil jsem birdie,“ hodnotil pozitivně své vystoupení na Czech Masters i Zach.

Konečné výsledky turnaje naleznete zde.