20
Pro

Jubilejní 10. ročník Czech Masters se bude hrát na PGA National Oaks Prague

Jubilejní 10. ročník turnaje D+D REAL Czech Masters, jediné akce ze světové série DP World Tour v České republice, má svůj domov. Tím se v srpnu roku 2024 stane hřiště PGA National Oaks Prague v Nebřenicích, jižně od Prahy. Tam se turnaj přestěhuje po devíti ročnících, které se konaly na Albatrossu. Novinku oznámil ve středu večer během přímého přenosu z 28. Večera českého golfu Petr Dědek, šéf promotérské společnosti Relmost, která turnaj pořádá.

Ve Vysokém Újezdu se největší česká golfová událost roku konala letos naposledy. Od té doby všichni čeští golfisté a fanoušci golfu s napětím čekali, kde se turnaj, na který v minulosti dorazili hráči jako Ernie Els, Lee Westwood, John Daly, Martin Kaymer, Padraig Harrington, Danny Willett nebo Henrik Stenson.

Nové dějiště turnaje, který v minulosti už dvakrát vyhrál belgický bomber Thomas Pieters, nebo třeba Jamie Donaldson a Andrea Pavan, je jediné české hřiště s licencí PGA National.

Navrhoval ho přední světový architekt Kyle Phillips a o jeho provoz se stará renomovaná společnost Troon Privé. První devítka přivítala hráče na podzim 2019, celé 18jamkové hřiště se otevřelo v létě 2020.

Turnaj D+D REAL Czech Masters má v roce 2024 v kalendáři DP World Tour termín 15.-18. srpna. Opět se na něm představí špička evropského golfu a nejlepší čeští a slovenští golfisté. Vysílat ho bude stejně jako všechny turnaje sezony DP World Tour stanice Golf Channel.