8
Srp

Devět Čechů pro Czech Masters. Nechybí Klein, Mrůzek, Zach, Brixi nebo Hrubý

S blížícím se jubilejním 10. ročníkem D+D REAL Czech Masters jsou známá i jména českých hráčů, kteří si od 15. do 18. srpna zahrají jediný turnaj elitní DP World Tour ve střední a východní Evropě na hřišti PGA National Oaks Prague. Jsou mezi nimi i stále ještě 14letý amatér Louis Klein nebo čerstvý profesionál Petr Hrubý, jediný Čech pravidelně hrající zámořskou PGA Tour Americas.

Z profesionálů se kromě Hrubého v Nebřenicích u Prahy představí také Gordan Brixi, Šimon Zach, Filip Mrůzek a Lukáš Komrska. Kleina, který v létě uhrál na elitních juniorských amerických turnajích skvělé výsledky, doplní mezi pozvanými amatéry David Siwy, Maxmilián Jelínek a Jakub Hejlek.

V Asii působící Brixi by se mohl stát pro domácí fanoušky jedním z hlavních lákadel. Z Čechů má totiž letos na elitní úrovni zapsaný nejlepší výsledek, když v květnu svůj zatím jediný letošní start na DP World Tour na Volvo China Open v Šen-čenu proměnil ve vynikající dělené 35. místo.

Kromě toho Brixi prošel letos v březnu cutem na Challenge Tour v Indii na turnaji Kolkata Challenge, kde dohrál na děleném 25. místě. Na Czech Masters se vrátí po dvou letech.

První profesionální start na českém území čeká Hrubého, letošního absolventa University of Washington, který skončil v pořadí PGA Tour University na 21. místě a tím si zajistil kartu na sérii PGA Tour Americas.

Třetiligová americká série od letoška spojila PGA Tour Latinoamérica a PGA Tour Canada do jedné túry a Hrubý se tak stal rovnou po ukončení úspěšné amatérské kariéry jediným českým profesionálem, který hraje pravidelnou soutěž ve Spojených státech v systému PGA Tour.

Zatím na  PGA Tour Americas odehrál šest turnajů v Kanadě, z nichž na třech prošel cutem. Nejlépe se umístil před třemi týdny na děleném 12. místě na Bromont Open presented by Desjardins. Minulý týden skončil na děleném 27. místě na BioSteel Championship.

Hrubý chtěl po přestupu k profesionálům odehrát všechny turnaje této zámořské série, čekal jen na jeden důvod, proč ji přerušit a přiletět na skok do Česka.

„Mám v plánu odehrát všechny turnaje PGA Tour Americas. Snad s jedinou výjimkou, a tou je turnaj, který koliduje s termínem D+D REAL Czech Masters na Oaksu. Když tu možnost dostanu, rád bych si před českými diváky zahrál,“ vyslovil Hrubý v květnu ještě jako amatér své přání, které se mu nakonec splnilo.

Czech Masters si letos nezahraje Jiří Zuska, kterého čeká příští týden start na turnaji Challenge Tour Vierumäki Finnish Challenge ve Finsku.

Ve startovní listině Czech Masters jsou i dva Slováci, Sebastian Vida a Rory Sabbatini, slavný rodák z jihoafrického Durbanu, vítěz šesti turnajů na PGA Tour, který před třemi lety získal pro Slovensko na olympiádě v Tokiu historickou stříbrnou medaili. Sabbatini tak bude vedle již potvrzených Brandta Snedekera, Jasona Dufnera či Luka Donalda patřit k největším hvězdám Czech Masters.

Vedle špičkového golfu se mohou návštěvníci turnaje těšit na tradiční bohatý doprovodný program v turnajové vesničce, na golfovou kliniku s hvězdami turnaje nebo opět na sobotní koncert populární domácí hudební skupiny, kterou budou tentokrát Monkey Business. Vstupenky na všechny čtyři turnajové dny na 15. až 18. srpna jsou v prodeji v síti Ticketportal. Členové České golfové federace mají po splnění podmínek ČGF vstup zdarma.